Utrustning

Fördelen med ett citytraillopp är att det inte ställer riktigt samma höga krav på utrustning som ett traillopp i bergs- eller skogsmiljö. Du behöver ett par löparskor med bra fäste men i övrigt kan du springa i dina vanliga träningskläder.

Vid ett traillopp som går på stigar fulla av rötter och stenar är det dock mer att tänka på även om det finns exempel på de som sprungit bergslopp i enkla sandaler. För att undvika att halka så krävs trailskor som har ett extra bra grepp och de bör ha kraftiga dobbar och en platt sula. Trailskon bör även ha ett tåskydd eftersom du med all sannolikhet kommer att slå i stenar och rötter då och då. I denna guide kan du läsa mer om vad du ska tänka på för att välja rätt trailsko.

För att skydda huden från rispor av vassa grenar så är långa tights bra eller höga strumpor om det är varmt och du hellre vill springa i shorts.

Många traillopp går i blöt och lerig terräng och om det är kyligt ute och du blir våt om fötterna så är det bästa alternativet ett par ullstrumpor eftersom de håller dig varmare än syntetiska material.

About the author

writers-blogily