Blogga om löpning

Ibland när man kollar igenom sina sociala medier kan det verka som att en löptur som inte dokumenterats inte blivit av. Med andra ord är det många som vill dela med sig av sina upplevelser från hårda träningspass, lopp och annat som rör löpning. Om man springer ofta, kan mycket om löpning och gillar att dela med sig av sin träning kan man starta sin egen löparblogg där man kan inspirera andra. Detta gör dessutom att man börjar ta mer seriöst på sin löpning och blir mer motiverad själv till att ge sig ut och springa.

Hur börjar man blogga om löpning?

För att börja blogga om löpning behöver man inte vara någon expert, tvärtom kan det vara väldigt intressant för folk att läsa om en nybörjare som ska börja springa. Om man är helt ny på löpning är det ett perfekt sätt att dokumentera sina framsteg på, och ett sätt att locka läsare genom att de blir nyfikna på ens resa. Till exempel kan man blogga om sin väg från att aldrig ha sprungit tidigare till att man kommer att springa sitt första lopp. En form av följetong i bloggen skapar spänning och gör att den blir mer innehållsrik.

Att redan vara en erfaren löpare gör att man kan skapa en blogg med lite mer tips och råd till andra som vill börja springa. Redan innan man registrerar sitt bloggnamn kan det vara bra att rikta in sig på en särskild nisch. Till exempel kanske man vill skriva om marathon, korta distanser, ultralopp, att börja springa som nybörjare eller tips på olika sätt att träna löpning på. Det finns enormt många olika inriktningar inom löpning och därför är det bättre att nischa sig än att bara skriva om löpning rent generellt.

Hur får man folk att börja läsa löparbloggen?

Det är viktigt att se till att sökmotoroptimera sina inlägg på bloggen så att läsare som googlar efter specifika saker kommer att hitta till bloggen. Den som till exempel driver en blogg om ekonomi kan skriva om att samla lån, medan den som bloggar om löpning kan skriva om löparskor, ställen att springa på, hur man kommer igång, exempel på träningspass och så vidare. För att nå ut till fler är det alltid bra att börja med att tala om för personer i omgivningen att man har en blogg. Dela dina blogginlägg i dina sociala medier så att dina närmaste kommer att hitta dem. Med lite tur kommer inläggen att delas och spridas till fler läsare. Glöm inte heller att uppdatera bloggen regelbundet och med bra och läsvärt innehåll för att läsarna som hittar dit ska känna att det är värt att vara kvar och fortsätta läsa.

About the author

writers-blogily