Skapa en reseblogg

Drömmer du om att resa över hela världen? Kanske önskar du samtidigt en passiv inkomst eller tycker helt enkelt om att dokumentera din resa för din egen skull, eller för att du tycker om att dela dina upplevelser med andra. En blogg kan vara rätt typ av medium för dig i detta fall. Det behöver inte heller kosta mycket, eller något alls för att du ska kunna skapa en blogg och i och med att bloggen växer med besökare kan du skapa en passiv inkomst. Intresset för resebloggar är mycket stort och många drömmer om att se fler delar av världen.

Om du ofta reser och skapar minnen som du vill bära med dig genom livet är en reseblogg helt enkelt ett måste, om du istället drömmer om att se hela världen men inte har finansiella medel för detta kan du ta ett lån. Genom att jämför ett lån med ett annat kan du hitta ett lån som är skräddarsytt för dig. Om du tar ett privatlån behöver du inte ange vad du ska använda pengarna till. Det krävs att du har en inkomst för att du ska kunna ta ett lån och är över 18 år gammal samt svensk medborgare. Du kan ta ett privatlån på den summan som du behöver för att komma igång med ditt resande. Idag kan man resa väldigt billigt mellan olika länder och i och med Couchsurfing och airbnb kan man dessutom bo väldigt billigt eller i vissa fall gratis. Det finns möjligheter att jobba för boende och mat genom att exempelvis vara au pair hos en familj.

När du vill skapa en reseblogg behöver du först och främst en plan för hur du ska finansiera ditt resande, därefter är det dags för dig att välja ett namn för din blogg. Du bör fokusera på ett namn som är lätt att komma ihåg. Därefter är det dags för dig att välja om du vill vara en del av en bloggportal eller ha en egen hemsida, genom att skapa en egen sida har du större chans att göra en passiv inkomst från den genom till exempel annonser. Dock ska du ha i åtanke att din blogg kanske inte går så bra som du har planerat och du kan alltid byta till en egen portal senare. Om du vill använda dig av en egen hemsida bör du jämföra olika webbhotell med varandra. Nackdelen med en egen hemsida är att det är lite mer komplicerat, speciellt om du inte har erfarenhet av att bygga hemsidor sedan tidigare. Det kostar även ofta en slant att komma igång.

Om du väljer en bloggportal kan du komma igång direkt, ladda upp en header till ditt namn, aktivera annonser om de finns tillgängliga och börja dela dina upplevelser.

About the author

writers-blogily