Att tänka på inför ett citytraillopp

Även om det finns många positiva saker med att springa ett traillopp i staden eller i skogen så finns det några saker som är bra att tänka på innan du ställer dig på startlinjen.

  • Eftersom banorna ofta kan vara trixiga och växla mellan olika typer av underlag så krävs det att du känner dig bekväm med att hela tiden vara fokuserad på var du sätter fötterna. Om du är typen som helst av allt springer med musik i öronen och gärna blundar korta stunder när du springer så är nog trail inte rätt för dig.
  • Om du föredrar jämna fina vägar när du springer och undviker underlag som är knöliga och ojämna så kan det vara så att ett traillopp inte passar dig. Gör du det av bekvämlighet så kan i och för sig ett traillopp putta dig utanför din comfort zone men undviker du ojämnt underlag för att du lätt tappar balansen och är rädd för att falla så passar ett vanligt motionslopp bättre för din del.
  • Om du är prestationsinriktad och vill kunna prestera en så snabb tid som möjligt på en viss sträcka så passar inte citytraillopp dig eftersom banan är backig och har stora variationer i underlag.

Här hittar du mer infomation om traillöpning.

About the author

writers-blogily