Gör bloggen personligare med enkäter

Konkurrensen inom bloggvärlden blir bara hårdare och hårdare. Allt fler ger sig in på att börja blogga och ju mer folk stannar hemma desto större blir både utbudet och efterfrågan online. Om du är på väg att sätta igång eller kanske redan har hållit på ett tag gäller det att både fånga och behålla dina följare.

Genom att skaffa bra och smidiga enkätverktyg kan du göra alla möjliga undersökningar och ställa frågor till dem som följer dig. Vilka ämnen de tycker är roligast, vilket av dina inlägg de uppskattade mest eller vad de tycker om olika produkter du diskuterat är bara några exempel på vad du kan ta reda på.

Håll järnkoll på marknaden

Precis som det är viktigt för affärer och företag att göra marknadsundersökningar bör du som bloggare hålla bra koll på dina följares behov och önskemål. Det är aldrig fel att fråga och det kan dessutom bli ett positivt verktyg då människor gillar att göra sina röster hörda. Har du märkt att allt fler butiker och myndigheter har installerat system där du kan trycka på en röd eller grön knapp för bra eller dålig kundservice, eller gradera din upplevelse från 1 till 5 inom saker som utbud, bemötande och priser? Det är ingen tillfällighet då det är en smart marknadsföringsmetod som får kunden att känna sig viktig och uppskattad. När den amerikanska actionrullen Snakes on a Plane kom till blev den snabbt ett fenomen då handlingen till stor del grundats av fansen själva. Det är viktigt, med andra ord, att lyssna!

Hjälp, det kommer en massa skäll!

Var inte rädd för att få negativa kommentarer! Visst kan det vara lite läskigt att öppna sig för andras åsikter men till syvende och sist är det din bloggs framgång det handlar om. Du kanske till och med kan göra det till en kul grej där du varje vecka presenterar vad som är fel med din blogg. Humor är alltid ett bra försvar och fungerar väldigt avväpnande. Det är också viktigt att fånga upp följarnas åsikter för att kunna förbättra bloggen samtidigt som du måste skilja konstruktiv kritik från gnäll eller trollande.

Med en bra enkät kan du också ta reda på mycket specifika detaljer som kan påverka ditt val av ämnen och hur bloggens design ser ut. Är typsnittet lätt att läsa, är det för många eller för få bilder, vill läsarna höra mer om det du skrev sist? Det är också klokt att fråga dina läsare om de vill delta i din undersökning och ha gärna en liten morot tillhanda, till exempel genom att erbjuda en viss produkt eller ett omnämnande av den följare som kommit med det bästa förslaget.

About the author

writers-blogily