Löpning för välgörande ändamål

Har du löpning som ditt stora intresse? Har du funderat på var du kan hitta mer information om löpning? Eller du kanske är mer intresserad av att hjälpa medmänniskor och kan tänka dig att använda löpningen som verktyg? Oavsett vilket så är det här inlägget något för dig. Nedan kan du läsa mer om exempel på lopp en kan springa för välgörande ändamål samt var du kan hitta mer information om löpning och hur du kan bli mer inspirerad.

Spring för cancerfonden

Ett vanligt exempel i de här sammanhangen är cancerfondens lopp. I den här typen av löptävlingar springer deltagarna för att samla in pengar och synliggöra en viss välgörenhetsorganisation, i det här fallet cancerfonden. Det finns lite olika upplägg kring hur de här insamlingarna och löptävlingarna går till. För just cancerfondens del finns det både arrangerade löptävlingar som i praktiken påminner om vilken löptävling som helst där deltagarna tävlar om att springa ett visst antal kilometer så fort som möjligt. Det som skiljer tävlingarna för välgörande ändamål är att deltagaravgiften oavkortat går till den fond eller stiftelse som tävlingen stödjer.

Andra upplägg som blivit allt vanligare är att löpare skänker exempelvis en krona per kilometer de har sprungit under en viss tid, exempelvis en månad eller ett år. Det genomförs främst för att samla in pengar till i det här fallet cancerfonden, men också för att göra löpningen mer meningsfull och regelbunden. Pengarna som skänks till cancerfonden används i stor utsträckning till forskning på cancer av olika slag. Samt forskning kring hur behandling och bieffekter kan underlättas för patienterna. En vanlig bieffekt av sjukdomen är håravfall, det kan förstås ske av andra orsaker också. Men, om du har problem med det och vill göra något åt det, så är ovan länk ett bra tips.

Det finns andra liknande löptävlingar också, exempelvis tävlingar som arrangeras för att öka uppmärksamheten kring blodgivning och liknande. Andra exempel är olika lopp och promenader som arrangeras för att lyfta olika politiska frågor. Så som barnvagnsmarschen om arrangeras av RFSU och liknande.

Ewerlöf och Månström

Malin Ewerlöf är en känd löpare och har både skrivit och pratat mycket om löpning och träning. Tillsammans med Petra Månström driver hon en podcast som handlar om just löpning och träning i allmänhet. Här kan du läsa mer om Malin Ewerlöf och deras podcast.

Det finns förstås andra podcasts på ämnet löpning. Men, det som gör Ewerlöf och Månströms podcast extra intressant är att den behandlar löpning ur både ett amatörperspektiv och ett mer professionellt perspektiv. Det gör att du som lyssnare både kan hitta inspiration till att förbättra och utveckla din egen träning. Samtidigt som du kan få handfasta tips från någon som har flera års erfarenhet av löpning och branschen runt omkring.

About the author

writers-blogily