Om Salomon Trail Tour

Salomon trail tour startades av Salomon år 2009 för att bida till att väcka uppmärksamhet kring traillöpning i Sverige och att få inbitna asfaltslöpare att ta steget ut på stigarna. Salomon Trail Tour lades ner efter några år, men samarbeten med vissa stora traillopp och några löpargrupper har fortsatt. Dessutom arrangeras fortfarande Salomon City Trail i Stockholms innerstad.

Skälet till att Salomon Trail Tour lades ner var för att syftet var uppnått, dvs intresset för traillöpning hade spritts och det fanns många duktiga arrangörer som inte längre behövde stödet av Salomon Trail Tour för att arrangera proffsiga traillopp.

Salomon Trail Tour har jobbat på så sätt att de sökt upp arrangörer och anordnat deltävlingar på ca 50 ställen runt om i hela Sverige. Salomon Trail Tour har även bidragit till att nya stjärnor fötts på trailhimlen, t ex Emelie Forsberg som ofta får stå på prispallen. Emelie har bland annat vunnit EM och VM i skyrunning. I denna intervju från Friidrott.se kan du läsa mer om Emelie Forsberg och få inspiration av hennes härliga inställning till löpning som hon ser som en livsstil och inte bara en sport med tävlingsfokus, Emelie berättar i intervjun att hon tycker att löpning bortom asfalten är nyttigt för hela kroppen och huvudet.

Salomon City Trail anordnas, som nämnts ovan, fortfarande och var det första trailloppet i Sverige som var förlagt i en stadskärna, närmare bestämt Stockholm. Loppets bana särskiljer sig från det vanliga motionsloppet genom att banan växlar mellan parker, asfalt, grusgångar, trappor, skogspartier och förstås backar upp och ner. Till sin utformning påminner ett citytraillopp om ett traillopp som arrangeras i skog eller berg.

På flera ställen kan deltagaren njuta av en härlig utsikt i en historisk stadsmiljö. En rolig utmaning och ett alternativ till mer monotona stadslopp där tiden ofta är det viktiga. I Salomon City Trail ligger fokus främst på upplevelsen och utmaningen. Kanske upptäcker du t.o.m någon intressant plats som du springer förbi under loppet som du sedan kan återvända till! Ytterligare en stor fördel med ett Salomon City Trail är att du enkelt kan ta dig till startplatsen på ett miljövänligt sätt genom kollektiva transportmedel. Om du inte bor i staden så är det också enkelt att ordna ett boende i närheten av loppet.

About the author

writers-blogily