Bloggar – något för den unga drömmaren?

När barn är små finns det inte någon egentlig realitet, självtvivel eller andra begränsningar på samma sätt som när vi kommer in i ungdomen och superlativ om oss själva oftast lyser med sin frånvaro. Att längta efter något och börja drömma om det på riktigt med andra, kan kanske bli verklighet genom att blogga om det.

Våga ta steget

När ungdomen knackar på dörren kommer också ofta tvivel med som följeslagare. Det är tufft att vara ung och på väg att bli vuxen. Det kanske inte är en självklarhet att veta vad som ska hända efter gymnasiet. Ska personen kanske börja jobba eller studera vidare. Vad finns det för olika alternativ när det kommer till yrken och vad brinner hjärtat egentligen för.

Många börjar med att sätta ord på sina känslor genom att exempelvis skriva dagbok. En dagbok är oftast privat och våra tankar stannar med oss själva. Genom att skriva en blogg och dela med sig av tankar och känslor men också drömmar med andra kanske räddningen kan bli kollektiv. Allt som behövs är lite mod, en bra uppkoppling och gärna en bärbar dator som ger bloggaren lite frihet. Som student är inte ekonomin den bästa men med en macbook air som är begagnad kan ändamålet med säkerhet nås och bli ett prisvärt och miljövänligt alternativ.

Att ha en dröm

Faktum är att bloggare inspirerar både sig själva och andra. Att ha en dröm och blogga om detta, gärna genom att även ha med personligt tagna foton relaterat till blogginnehållet, gör att drömmen kommer ut från tankarna och delas med all öppenhet. Kanske handlar drömmen om att en dag resa världen runt och hitta sig själv, eller att bli riktigt bra på konståkning och tävla internationellt. Vi människor är sociala och vill gärna hitta lösningar på något som tynger oss eller som vi vill ska ta oss vidare. Det är därför det finns så många olika forum och bloggar för diskussion. Med detta i åtanke finns det säkerligen många som delar en och samma dröm, där bloggen kan bli en gemensam plattform för att ta alla vidare.

Fördelarna är många

Att skriva en blogg som ger marknadsföring är också ett effektivt sätt att få fler besökare som är intresserade och vill följa den personliga storyn. Så småningom kan bloggaren till och med börja tjäna pengar på det. Det kan vara ett bra sätt att dryga ut studentkassan med.

Det finns olika bloggar som hjälp och inspiration och det finns något att läsa för alla. För nybörjaren som inte riktigt vet kan en snabb googling ge flera träffar och hjälpa till på vägen. Vad drömmen än är, vad du än vill uppnå, är att blogga ett annat sätt att faktiskt finnas. Det är att våga ta ett kliv ut och visa vår mänskliga sida som ger hopp och tröst för både den som skriver och alla de som läser bloggen.

About the author

writers-blogily