Om loppet Salomon City Trail

Salomon City Trail är ett lopp för dig som vill ta klivet bort från det förutsägbara landsvägsloppet och utmana dig själv genom att springa en varierad bana som växlar mellan skogspartier, parker, asfalt och grus. I Salomon city Trail får du dessutom chansen att tampas med branta backar och trappor, både upp och ner. Kanske har du redan testat trail-lopp i skogen och vill testa något nytt, eller så är du trött på de vanliga asfaltsloppen men är inte riktigt redo att ge dig ut på de krävande bergsloppen ännu. Har du aldrig testat att tävla i en löpartävling för att du tycker att det verkar så enformigt att nöta asfalt en viss sträcka så kan vi lova dig att ett citytraillopp ger dig en helt annan typ av händelserik upplevelse.

Genom att delta i loppet så får du chansen att se vilka fantastiska möjligheter även en stadsmiljö kan bjuda på för en löpare som vill ha variation och annorlunda utmaningar jämfört med den vanliga rundan kring kvarteret. Istället för stock och sten (även om det kan förekomma i vissa partier) så kommer du att möta trappor, vackra stadsvyer, kullersten, grusvägar, broar och asfalt.

Steget till att springa ett citytraillopp, jämfört med ett traillopp bland skogar och berg, är dessutom kortare eftersom det inte ställer samma krav på utrustning, såsom speciella skor med extra bra grepp, utan du kan använda dina vanliga joggingskor.

Salomon City Trail var det första trailloppet som anordnades i Sverige i en innerstad, närmare bestämt Stockholm. I denna artikel från Marathon.se kan du läsa mer om bland annat historiken bakom traillöpning. Tanken med loppet är att kunna bjuda på en bana i en unik och historisk miljö med stora höjdskillnader. En utmaning, men också något som de flesta med några månaders löpträning kan klara av. Både de som verkligen vill köra stenhårt och deltar med syftet att prestera maximalt och tävla samt de som vill ha en annorlunda upplevelse, som kombinerar träning och sightseeing, kommer att kunna få ut det de vill ha av loppet.

Ordet citytrail används för att särskilja loppet från vanliga motionslopp i stadsmiljö och ordet trail syftar till att visa att loppet ska påminna om ett traillopp, men i stan istället för i skogen. Trail betyder stig på engelska och trail running är något som är uppskattat över hela världen. I Sverige har länge begreppet terränglöpning använts för löpning i skogen, men i och med att många svenska terränglopp kommit att gå av stapeln på mer tillrättalagda motionsspår och grusspår så har det idag blivit så att lopp som endast går på riktiga skogsstigar och i mer otillgänglig och tekniskt krävande terräng börjat kallas för traillopp istället.

Okategoriserade

About the author

writers-blogily