Bloggen – hjälp och inspiration

Det finns många bloggar om löpning, och vare sig du är nybörjare eller rutinerad finns det mycket kunskap och inspiration att hämta i bloggar. Att följa en bra blogg kan också vara en hjälp i träningen och ett sätt att maximera dina resultat.

Som nybliven löpare

Om du precis börjat intressera dig för citytraillöpning eller löpning i allmänhet, så kan du få mycket hjälp och inspiration av att läsa andras bloggar, särskilt de bloggare som kommit ett par steg längre än dig på vägen. Att läsa en blogg från en maratonlöpare är självklart inspirerande, men ibland kan det kännas som skilda världar: maratonlöparen springer längre pass under en dag, än vad en nybörjare gör sammanlagt under en hel vecka. Därför kan det vara bra att också läsa en blogg från en löpare som sprungit sin första mil och kanske även ett lopp – en person du kan identifiera dig med. Om du tycker att det känns svårt och jobbigt att träna, men ändå vill fortsätta så kan det hjälpa att gå tillbaka i löparens blogg och läsa om när dennes motivation tröt. Det hjälper dig att fortsätta att träna, när du läser gamla bloggposter där bloggaren upplevt samma problem som du nu har, men har kommit förbi dem.

Inför citytraillopp

Om du är intresserad av att delta i ett lopp är bloggar perfekta, både som motivation och kunskapskälla. Vilka lopp kan passa? Hur mycket behöver du träna? Det finns många frågor som en blogg kan ge svar på – särskilt på frågorna som du inte visste om att du borde ha ställt: vilka skor är bäst, merkostnader och hur magen kan reagera på olika sportgelar.

Om du planerar att göra en weekendresa till ett lopp, beställt biljetter via någon resesajt som till exempel Avionero, så är det bra att få extra information kring loppet genom att läsa ett år gamla bloggposter från en löpare som genomfört loppet. Det finns alltid mycket matnyttig kunskap att inhämta hos andra, som hur man ska ta sig till tävlingsplatsen och om bra hotell, men också hur mycket du bör äta inför loppet och om det finns många påfyllningsstationer kring banan.

Blogga som träningshjälp

Oavsett vilken nivå du är på, kan det vara en hjälp att blogga om träningen – både för dig som skriver och för andra som får läsa. Genom att skriva om din löpning och sedan få respons, får du hjälp att fortsätta också de regniga dagarna. Men du kan också inspirera andra, berätta vad citytraillöpning innebär och även få nya bekantskaper. Det är roligt att gå från att vara en nybörjare som ställer frågor, till att vara en person som faktiskt kan ge svar. För en nybörjare kan en person som tränat löpning under ett års tid, vara en bra hjälp. Om du har tränat under många år, och vänder dig till både nybörjare och mer rutinerade, kan du skapa en välbesökt och uppskattad blogg.

About the author

writers-blogily